عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد :مطالعه تاثیر ابعاد فرهنگی بر توسعه و تقویت گردشگری در استان ایلام
تکه ای از متن پایان نامه :
اختصار ای از شجره نامه والیان و توضیح برخی از خدمات عمرانی غلامرضا خان والی می باشد که در سال 1325 هـ.ق دستور نوشتن آنرا داد.
- تپه گوران نشان تمدنی دیرین:
تپه “گوران” یکی از آثار دوره نوسنگی می باشد که در بخش هلیلان شهرستان شیروان چرداول و در استان ایلام واقع شده می باشد. با در نظر داشتن حفاری در این تپه که در سال 1963 توسط هئیت دانمارکی به سرپرستی ملرگارد صورت گرفت، 21 لایه فرهنگی در آن مشخص گردید. در دو لایه تحتانی این تپه هیچگونه سفالی به دست نیامد. اولین نمونههای بقایای معماری در لایه 16 به دست آمد. با در نظر داشتن نوع معماری دو لایه اول تپه “گوران” به نظر می رسد که ساکنان اولیه “گوران” را کوچنشینان منطقه تشکیل میدادندکه فقط مدتی کوتاهی در محل به سر میبردند و در فصل نامناسب سال، به سایر نقاط کوچ میکردند.
- معرفی گورستان هلوچ:
گورستان هلوج در استان ایلام، شهرستان ایوان و در سمت راست ورودی بخش زرنه قرار دارد. این گورستان در فاصله 200 متری شمال شرقی تپه تاریخی قلا زرنه واقع شده می باشد. نوع بافت خاک زمینهای اطراف، رسی آبرفتی و زراعی می باشد.
- تاریخچه مطالعات باستان شناسی دشت ایوان:
شهرستان ایوان غرب در موقعیت جغرافیایی 19/46 طول شرقی و59/33 عرض شمالی در غرب کشور و در شمال غربی استان ایلام واقع شده که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا 1170 متر می باشد. این منطقه از شمال به گیلان غرب کرمانشاه، از جنوب به بخش چوار، از شرق به شیروان چرداول و از غرب به کشور عراق منتهی ومحدود می گردد. این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و زرنه می باشد. این شهرستان از نظر مطالعات باستان شناسی عصر برنز ، عصر آهن 1، 2 و 3 دارای اهمیت زیادی می باشد. سایت های مربوط به این دورههابیشتر به صورت قبرستان می باشد.
- شهر ساسانی سیمره:
شهر باستانی سیمره که در تقسیم بندی جغرافیایی کهن جزء سرزمین جبال قرار گرفته ، در ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی ایلام و 45 کیلومتری غرب پل دختر به عرض و طول جغرافیایی 33درجه و 7 دقیقه و 47 درجه و 21 دقیقه ، با ارتفاع 720 متر از سطح دریا واقع می باشد و هم اکنون شهر جدید دره شهر در غرب